AMD Lukovica bo v sodelovanju z MK Rokovnjači ponovno organiziralo dirko za državno prvenstvo in dirko Alpe Adria, tokrat v kategorijah starodobniki, minimoto, skuter, ohvale, super moto in minimoto otroci promocijsko. Prireditev bo 19. in 20. avgusta 2017 v Centru varne vožnje na Vranskem (CVV).

URNIK TRENINGOV IN TEKMOVANJA

PRIJAVNICA

Tekmovalci kategorij minimoto, Ohvale in skuter bodo odpeljali tretjo dirko državnega prvenstva. Najbolj zveneče ime tekmovanja bo Primorec Jan Poropat, ki je pred skoraj dvema tednoma osvojil naslov evropskega prvaka v minimotu in se v državnem prvenstvu bori za ponovni naslov državnega prvaka. Na dirko bosta tudi oba vodilna iz kategorij Ohvale. Jaka Gorjan, ki je evropski pokal končal na drugem mestu, bo v nedeljo tekmoval v kategoriji Ohvale 110, Enej Logar, ki si po dveh dirkah v DP deli drugo mesto z Luko Koglotom, pa v kategoriji Ohvale 160.

V rekreativnem tekmovanju bodo tekmovali začetniki, ki se lahko prijavijo še na dan dirke, kjer lahko za 12 € sklenejo tudi obvezno nezgodno zavarovanje.

Poleg državnega prvenstva se bo odvijalo tudi mednarodno tekmovane Alpe Adria v starodobnem motociklizmu in tekmovanje za Memorial Nika Sodnikarja. Na dirki Alpe Adria z mednarodno udeležbo organizator pričakuje udeležbo tekmovalcev iz Italije, Avstrije, Nemčije, Češke, Slovaške, Hrvaške, Srbije in Slovenije.

V soboto 19. avgusta bodo prosti treningi od 8:30 do 18:00, v nedeljo, 20. avgusta, se ob 8:00 začne z uradnimi treningi, prvi štart dirke pa ob 12:00.