AMD Lukovica je 27. aprila 2019 pred delavnico AVTO KVEDER v Lukovici izvedlo tradicionalno izobraževalno prireditev »AVTOMOBILISTI, MOTORISTI in KOLESARJI VARNO V PROMETU 2019«

 

Na prireditvi so sodelovali:

AMZS je sodeloval z otroško prometno ustvarjalnico in doživljalnico, člansko točko in poligonom za hojo s »pijanimi« očali ter poligonom z ovirami za vožnjo z električnimi avtomobilčki za otroke.

MK Rokovnjači so postavili poligon z ovirami za vožnjo z električni trial motorji za otroke.

Policisti iz Policijske postaje Domžale so prikazali opremo, ki jo policisti uporabljajo pri opravljanju nalog. Na stojnica so razstavili propagandni material v zvezi s prometno varnostjo motoristov, kolesarjev in pešcev. Obiskovalcem so delili nasvete za varno ravnanje v prometu (uporaba zaščitne čelade, nošenje kresničk in odsevnikov, spremljanje ravnanja ostalih udeležencev v prometu), nasveti za varovanje premoženja (hiše, stanovanja).

PGD Krašnja je predstavilo postopke za oživljanje nezavestnega človeka (ročna masaža srca, uporaba defibrilatorja).

Gasilci PGD Prevoje in PGD Lukovica so razstavili gasilski vozili in opremo za reševanje in gašenje.

ViP motocenter Šmarca je razstavil skuterje znamke Peugeot.

Jan Prašnikar, mladi motokrosist AMD Lukovica, je razstavil tekmovalni motocikel.

AVTO CERAR Kamnik in Jure Gregorčič, novinar Motorevije AMZS so izvedli predstavitev sodobnih asistenčnih sistemov v vozilih SEAT, predstavitvene vožnje udeležencem, svetovali glede izbire opreme in različnih možnosti pogonskih agregatov v vozilih.