Klub še nekaj omejitvam zaradi širjenja covid-19, smo v Avto moto društvo Lukovica v letu 2022 izvedli večino načrtovanih aktivnosti.

V panogi Trial smo organizirali tri dirke za državno prvenstvo Slovenije, dve v Lukovici, eno pa na Vranskem. Zaradi slabih vremenskih pogojev AMTK Koper, dirke v Idriji ni moglo organizirati, zato smo jim v Lukovici odstopili progo in pomagali izvesti dirko v oktobru. Vsa tekmovanja so potekala brez prisotnosti gledalcev in ob upoštevanju predpisanih varnostnih ukrepov NIJZ. Pri organizaciji tekmovanj so društvu finančno pomagali Avto-moto zveza Slovenije (AMZS), Občina Lukovica, Avto Kveder Lukovica, Avto Cerar Kamnik in gostilna Bevc. Športni funkcionarji društva so v maju sodelovali pri izvedbi dirke za državno prvenstvo v Trialu v Kočevju. Posnetki z vseh tekmovanj so za ogled dosegljivi na svetovnem spletu - AMZS IDEALNA LINIJA.

Na področju preventive in varnosti v cestnem prometu smo v začetku novega šolskega leta, na križišču z regionalno cesto pred vrtcem Medo na Prevojah, izvedli opozorilni dogodek »Še 365 dni«, na katerem smo udeležence v prometu in tudi pristojne institucije opominjali, da je treba za varnost otrok v prometu skrbeti vse dni v letu, ne le na prvi dan ali prvih nekaj šolskih dni. Naši člani so v prvem tednu šolske leta sodelovali v akciji Občine Lukovica pri varovanju prehodov za pešce na regionalni cesti v Šentvidu in pred vrtcem Medo. V Blagovici pred prehodom čez cesto in v Lukovici na semaforiziranem križišču imamo postavljene makete Anje in Zdravka, ki  opozarjala voznike na prisotnost otrok v prometu. AMD Lukovica je skupaj s Policijsko postajo Domžale predstavilo svoje delovanje na področju varne mobilnosti na Lukovem sejmu, 27. aprila v Lukovici.

Z dvema ekipama učencev OŠ Moravče (4 deklice in 4 dečki), smo sodelovali na izbirnem tekmovanju ETEC, ki ga vsako leto organizira AMZS v CVV Vransko. Grega Cerar je pripravljal ekipi in naš tekmovalec Danijel Cerar se je uvrstil v ekipo, ki je zastopala AMZS in Slovenijo na evropskem tekmovanju ETEC v Zadru, kjer je ekipa zasedla 9. mesto med 22 udeleženimi ekipami iz 21 držav.

Naši člani so sodelovali v čistilni akciji v občini Lukovica.

V letu 2022 smo nadaljevali z akcijo zbiranja koles »Kolesa za vse«, ki jo je AMZS pripravilo z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje, Zbrali smo 8 koles in jih odpeljali na servis in potem oddali na AMZS. V imenu zveze prijateljev mladine Moste Polje se občanom zahvaljujemo za podarjena kolesa. Veseli in srečni otroci in starši so poslali nekaj zahval.

Na področju športa so bili v minulem letu zelo uspešni tekmovalci, ki zastopajo barve našega društva. V panogi TRIAL DP je nastopilo 14 naših članov. Severin Sajevec je med člani ponovno osvojil naslov državnega prvaka, Milne Kyle pa je zasedel 2 mesto. Med mladinci je Lovro Kveder osvojil 3. mesto, v kategoriji otroci je bil Lovro Setnikar državni prvak, Svit Sajevec 2 in Nejc Setnikar 3. Imamo tudi 2 tekmovalca v panogi Super Moto PP, kjer je Aleš Fabjan zasedel 12. mesto in Uroš Štefančič 14 mesto. Na dirkah za svetovno prvenstvo v panogi Enduro-CrosCantry - ženske je odlične rezultate dosegla tekmovalka Tjaša Fifer, zasedla je 12. mesto, na zadnji dirki je bila 8. Lepe rezultate je dosegla tudi na mednarodnih dirkah. V kategoriji Enduro-CC – junior je na dirkah za svetovni pokal nastopal Ali Al Hiasat, ki je zasedel skupno 11. mesto, na eni dirki pa je zasedel 5. mesto. Tekmoval je tudi na mednarodnih dirkah in zasedel lepa mesta. Žal pa sta bila oba med sezono nekaj časa  poškodovana, sicer bi bile njune uvrstitve še odmevnejše. V motokrosu je v skupnem seštevku Pokalnega prvenstva Slovenije Tomaž Letnar, v kategoriji MXP 2 R, osvojil 4. mesto. Naš najmlajši motokrosist Jan Prašnikar, je zaradi bolezni in poškodbe v državnem prvenstvu v kategoriji MX 85, osvojil skupno 19. mesto. V skupni razvrstitvi Pokalnega prvenstva Slovenije je Jan zasedel 14. mesto.

AMZS - nacionalna športna zveza za karting in moto šport je ob zaključku tekmovalne sezone podelila priznanja najboljšim voznikom in organizatorjem dirk. Tjaša Fifer je prejela laskavi naziv MOTO ŠPORTNICA LETA 2022. Severin Sajevec je prejel priznanje za najboljšega voznika v panogi Trial, Tjaša in Severin sta člana AMD Lukovica.

 

V okviru sodelovanja z sorodnimi društvi so se trije člani v maju udeležili sestanka upravnih odborov AMD Dravograd, AMD Kočevje, AMD Murska Sobota in AMD Lukovica, ki ga je organiziralo AMD Štefan Kovač Murska Sobota. Na srečanju so si člani upravnih odbor izmenjali dobre prakse.

 

Dva naša člana uspešno delujeta v organih AMZS, Tomaž Andrejka je podpredsednik AMZS in predsednik uredniškega sveta medijskih vsebin, Marjan Kveder pa član upravnega odbora kot predstavnik Regije VI - okolica Ljubljane in vodja panoge trial.

 

Uspešno delo društva se odraža tudi v številu članov, ki počasi in vztrajno narašča. Trenutno je v AMD Lukovica včlanjenih 389 občanov.

 

Vsem članom in simpatizerjem društva se prav lepo zahvaljujemo za pomoč pri izpeljavi vseh aktivnosti in se priporočamo za pomoč tudi v letu 2023, tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate v letu 2022 in jim želimo čim več dobrih rezultatov v sezoni 2023, ostalim članom pa varno prevožene kilometre.

Sponzorjem in donatorjem: OBČINA LUKOVICA, AVTO-MOTO ZVEZA SLOVENIJE, AVTO KVEDER, SEAT AVTO CERAR, GOSTILNA BEVC, se prav lepo zahvaljujemo za vso pomoč.

Za vse, ki jih zanimajo podrobni rezultati moto tekmovanj, si jih lahko ogledajo na https://www.amzs.si/sport/tekmovanja/skupni-vrstni-red.

 

Datum: 22.3.2023                                                                    Predsednik AMD Lukovica

Jožef Cerar